torsdag 24 januari 2013

Stoppa utvisningen av Selmas pappa!

Det här är ingen stor blogg, och jag kan väl tro att många har slutat gå in här eftersom jag är så dålig på att blogga. Men snälla, läs det här!

Det här handlar om Emma som har en ettårig dotter som heter Selma. Emma är gift med Selmas pappa Adel. Han är från Iran. Adel kom till Sverige som flykting för åtta år sedan, och ni känner igen historien: han träffade den stora kärleken, gifte sig och fick en fantastisk dotter. Nu behöver Adel uppehållstillstånd, vilket Migrationsverket beslutat att han ska söka från Iran. Där riskerar han att bli hängd. Kan du föreställa dig skräcken?

* Adel är aktiv i partier som arbetar mot den iranska regimen. Han har inte gjort militärtjänsten där, han har lämnat islam, och han flydde från regimen illegalt. Dessa fyra punkter är alla straffbara i Iran, och Adel riskerar alltså att bli fängslad, torterad eller - det troligaste - avrättad om han reser dit. I absolut bästa fall (högst osannolikt) kan han ta sig hit igen efter många år i iranskt fängelse.

* Myndigheterna i Iran upprätthåller hårda inskränkningar i yttrande-, förenings- och mötesfriheten. Man fängslar människorättsaktivister, torterar och misshandlar fångar. Regimen tillämpar avrättning på straffskalan, även för personer under 18 år. Iran är det land i världen som avrättar flest personer per capita, och är strax efter Kina i listan över länder som avrättar flest individer.

* Om Adel stannar här blir det noll kostnad för Svenska staten. Han är integrerad, talar svenska, och är självförsörjande. Om Adel utvisas kostar det en mindre förmögenhet. Selma mister sin far, skattepengar går till en helt onödig utvisning. Alla förlorar.

* Enligt svensk lag har Adel som far rätt att få sin ansökan prövad här från Sverige, om det anses vara för barnets bästa och att en splittring av familjen skulle innebära mer skada än nytta. Migrationsverket förvägrar honom den rätten, och menar att han ska åka till Teheran för att söka tillståndet därifrån.

* Migrationsverket ska i varje beslut ta hänsyn till barnets bästa. VAR ligger Selmas bästa i ett utvisningsbeslut? Hur kan PLATSEN för underskriften av ett papper vara viktigare än en en mans liv och flickas möjlighet att få vara med sin pappa? Varför tillämpas inte barnkonventionen?

* Vi är många som engagerar oss för att hjälpa Selma, Adel och Emma. Men - tiden rinner ut, det är bara några dagar kvar innan domstolsbeslutet. Vi behöver bli ännu fler för att vår röst ska höras ordentligt.

* Vill DU hjälpa? Har du kontakter inom tv, radio och tidningar, som du kan vidarebefordra detta brevet till? Har du andra idéer om hur vi kan stoppa utvisningen av Selmas pappa?

Kontaktuppgifter till Emma Larsson: 0738-76 18 28, info@emlafoto.se


Nystartad Facebooksida som redan fått flera hundra medlemmar de första tolv timmarna:
https://www.facebook.com/StoppaUtvisningenAvSelmasPappa

Namninsamling: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6878 


Jag har skrivit på namninsamlingen, HAR DU?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar